Koop een boot en…

mike helmstok1Iedereen kent het gezegde, evenals alle andere varianten in de trant van zeezeilen is net zoiets als briefjes van €100 versnipperen onder een koude douche.. En hoewel enige waarheid, zo erg is het dan toch nog niet.

 

 

Maar er is wel onderhoud nodigmike helmstok3jpgdus was ik blij met het aanbod van buurman Jur om even naast zij te liggen in de jachthaven in Akersloot om een hele berg kleine klusjes in één keer groots aan te pakken. Hoewel Akersloot niet de meest gunstige bestemming is door de vele bruggen in de zaan was het bootje er toch nog snel en zijn binnen twee weken alle lastige klussen gefikst. Hij kan zich nu weer op zijn eigen schip richten die overigens ook een mooie website heeft.

 

 

 

Een speciaal woord van dank aan Mike Twaalfhoven die met zijn fenomenale houdt techniek een prachtige nieuwe stok fabriceerde. Meer informatie over zijn kunsten op zijn eigen website en voor het genot een paar prachtige foto’s van het proces

mike helmstok4jpg

Holladijee

relaxte schipperHier hier ben ik dus voor gemaakt! Lekker door de golven klieven, met de wind om mijn oren. Eindelijk heb ik het gevoel dat ik weer iets doe. Het is vakantie en we zijn zowaar uit de jachthaven weg gevaren. Eerst naar Muiden, gewoon omdat de wind goed stond. Al vind ik dat de schipper er wel heel erg relaxed bijzit. Misschien bereidt hij zich voor op de nachttocht door Amsterdam.

Voorjaar bleu's

voetjeHet begint een nare gewoonte te worden voor mijn eigenaar. De hele winter kan hij niets met mij omdat het zo koud is, op het moment dat het vaarseizoen weer begint, begint hij medisch te kwakkelen. Ja natuurlijk heeft hij al een nachtje geslapen op zijn boot, maar dat vond ik niet erg prettig. Een harde gipsen voet over mijn voordek… Het ziet er naar uit dat ik het rustig aan kan doen dit voorjaar. Gelukkig zijn de nachten nog koud zodat hij niet al te veel mist!

Weekje op de Wal

lutra0

Even dacht ik dat het helemaal niet goed meer zou komen, het was niet de eigenaar zelf die de spullen dit jaar van de boot haalde, maar een aantal bemanningsleden die ik zo goed ken. Zelfs de motor werd er afgehaald door iemand anders. Nee, dat kan niet goed zijn met mijn eigenaar.

lutra4

Maar zoals altijd in mijn leven veranderde alles ineens weer. lutra3kleinSander kwam aan boord met een verse accu, de motor werd er aangehangen en zwoegend voeren wij naar de hijskraan. Ik merkte aan kleine dingen dat ik lang achter elkaar in het water had gelegen. Al was het alleen maar aan het spoor van algen en aangroei dat van van me af spoelde terwijl ik voer. Bij de kraan aangekomen werd ik getrakteerd op een heerlijke douche door de hogedrukspuit en mocht ik lekker en dagje staan drogen in de warme wind. Alle rommeltjes werden van mijn romp afgeschuurd en mijn onderwater gedeelte werd voorzien van een mooie zwarte kleur. De dag daarna werd mijn zijkant gepoetst en het dek schoongemaakt. Ik zie er weer piekfijn uit. Niet gedacht dat ik er deze zomer nog zo mooi bij zou kunnen liggen. Maandag ga ik weer in het water, dan wordt ook nog even de antenne vastgezet. Dan weet ik zeker dat mij niets meer kan gebeuren.

lutra1

Fotogeniek

moHet valt mij op dat er de laatste tijd vaak heel veel wind staat. Eerder deze week zette ik koers naar Volendam. Een heerlijke tocht met een lekker windje kracht vier. Toen ik de volgende dag koers zette naar Marken, had ik al een grote rif in het zeil. Eenmaal op Marken aangekomen lag ik er zelfs twee dagen verwaaid. Natuurlijk kun je varen met windkracht zes, maar het moet ook nog een beetje op vakantie lijken. Dus maar weer wat mooie foto's geschoten! Groot voordeel was wel dat we uiteindelijk prachtig halve wind in één stuk door terug konden zeilen naar Hoornpaard van marken

Meer artikelen...